Maanataista lähtien ollaan tehty joka kerta ruokailun yhteydessä paikallaolo kummankin koiran kanssa. Kukalla meinaa olla vaikea keskittyä, kun kuppi on NIIN iso juttu. Mutta kyllä se maltti sieltä tulee. Kiisa on tehnyt paikallamakuun ihan ok. Kukka tekee aamuisin istumisen, joka onkin mennyt paremmin kuin ennen. Kertaakaan se ei ole päätynyt makuuasentoon, mikä on ollut sille tyypillistä. Paikallamakuutkin ovat olleet ok joskin pää ei meinaa pysyä maassa kun pitää tähyillä ruokakuppia.

Tänään hurautettiin Kupittaalle treenaamaan. Kukka aloitti ohjatun suunnilla, jotka sujuivat nyt ihan loistavasti! Sain tehtyä molempiin suuntiin onnistuneet toistot niin, että kaksi alustaa oli käytössä. Toivottavasti suunta on tämä!
Ruutu sujui tosi hyvin, ja merkki myös. Vahvistin nyt sitä ruudussa pysymistä, jossa maantaina oli ongelmia ja huomasin, että Kukka lähtee mukaan kun teen kaavion kääntymällä oikealle. Mikäköhän siinä sitten on, sitä en tiedä. Tein kokonaisena liikkeenä, että pelkkää loppusosaa ja saatiin muutamia onnistumisia. Mutta edelleen pysyminen kaipaa vahvistusta.
Tunnarin Kukka aloitti ensin oman etsimisellä, joka oli yllättävän rauhallinen ottaen huomioon, että emme ole ottaneet tunnaria viikkoihin. Liikkeenä ei sujunut enää ihan niin rauhallisesti, mutta oman toi ja vain yhtä kapulaa kosketti (muttei ottanut suuhun).
Lopuksi Kukka teki hienon paikalla istumisen minun purkaessa "kehää" eli piilossa en ollut.

Kiisa oli alkuun aivan liian tohkeissan kyetäkseen hillitsemään itseään. Se venkosi ja hyppeli joka suuntaan eikä malttanut odottaa ohjeita. Liikuttava koira! Kun suurimmat hyöryt olivat päässeet ulos Kiisa teki ruutua. Ensin yksi lähetys lähetys läheltä, sitten täydeltä matkalta. Molemmat ok, joten päätin kokeilla stoppia. Stoppi meni just hyvin! Perään sitten palauttava suora ruutu.
Lisäksi Kiisalla oli ohjelmassa luoksetuloa, ei ongelmia. Seuraamisen kanssa sitten onkin ongelmia, sillä Kiisa edistää ihan törkeästi. Siihen tarvitsisi puuttua järjestelmällisesti ollen halua, että koiraa menee puolitoista metriä minua edellä.
Lopuksi Kiisa teki alokasluokan paikallamakuun (2min), ja oli oikein keskittynyt ja rauhallinen.