Illalla vielä lappalaisten kanssa treenit Bilteman parkkiksella. Tälle kerralle Lentsu oli ottanut ohjelmaksi hyppynoudon ja tunnistusnoudon ja tietysti paikallaolot.

Hyppynoudon Kukka teki ihan kerta kaikkiaan loistavasti, vaikka huono se ei ole ollut ennenkään. Ekalla kerralla kyllä lähdössä pääsi yksi haukahdus, koska Kukka oli niin tohkeissaan. Haukkuminen töitä tehdessä ei kuitenkaan olo Kukan tapaista, vaikka se aika korkeassa vireessä tapaa töitä tehdä. Otimme toisen kerran liikkeen kokonaisena ja jäi se haukahduskin pois.

Tunnari tehtiin niin ikään liikkeenä EVL:n mukaan. Emme ole käytännössä lainkaan tehneet tunnaria niin, että kapula tosiaan vain käväisee kädessäni kuten EVL:ssä tehdään. Siksi Kukka olikin vähän epävarmempi kapuloilla ja vaikka osui heti omalle ei ottanut sitä vaan lähti tarkistamaan. Tarkistaminen ei kuitenkaan ole Kukan tapaista. Eli koska kapulassa ei ollut niin voimakasta hajua kuin mihin on tottunut, oli Kukka vähän epävarma. Tehtiin kaksi toistoa ja molemmissa sitä pientä epävarmuudesta johtuvaa levottomuutta, mutta oman toi kyllä kummallakin toistolla.
Jatkossa täytyy tehdä tunnaria siis myös niin, että kapula vain käväisee kädessäni. Ja jotta saisimme Kukan nenän painumaan paremmin alas, antoi Lentsu neuvoksi tehdä tunnaria ilman leijailevaa hajua eli vie kapulat (oma mukaan lukien) ennen treeniä paikoilleen, tekee muuta välissä ja sitten vasta ottaa tunnarin. Keskittymisen kasvattamiseksi Lentsu ehdotti esim. metsässä "käpytunnari", jota aiomme kokeilla. Siinä on turvallisempaa lisätä kapuloiden eli siis käpyjen määrää, ja saada sitä kautta pinnaa kasvatettua, ilman, että pilataan tunnari liikkeenä.

Paikallaoloista tehtiin tällä kertaa pyynnöstäni molemmat, istuminen ja paikallamakuu. Istuminen oli lyhyt ja Kukka pysyi istumassa koko ajan. Vähän se pää oli pyörinyt kuin pöllöllä, mutta olen tyytyväinen jo siihen, että ei ollut valunut makuuasentoon.
Paikallamakuu olikin sitten ihan pohjanoteeraus. Kukka oli kääntynyt poikittain, jotta näkisi takana odottavan kupin paremmin. Kun tulin takaisin se jopa nousi seisomaan naama kuppia kohden! Täytyy siirtää palkka selkeästi kauemmaksi, sillä nyt se vei keskittymistä vähän liikaakin itseensä.